úterý 25. června 2013

Závod "Optimistický Mácháč 2013"

O víkendu 22. - 23.6. 2013 se konal "nejdůležitější" mládežnický závod letošního roku konaný na Máchově jezeře "OPTIMISTICKÝ MÁCHÁČ". Během pátku a soboty se do areálu Jachtklubu Česká Lípa a Starých Splavů sjeli závodníci lodní třídy OPTIMIST a lodní třídy SPLASH s doprovodem trenérů a rodičů. Po přepočítání všech přihlášek bylo jasné, že v lodní třídě Optimist se bude jednat o zatím nejpočetněji obsazený závod letošního roku. Díky tomu sobotní zahájení závodu a start první rozjížďky začalo s více než půlhodinovým zpožděním.
V sobotu si závodníci na vodě "užili" krásné slunečné počasí se slabým proměnlivým větrem, který ne každému vyhovoval a ve kterém se odjely čtyři táhlé rozjížďky.
V neděli se počasí zlepšilo, sluníčko se občas schovalo za mraky, vítr zesílil, aby při dojezdu poslední třetí rozjížky foukal stabilně 5-7 m/s, v nárazech pak 9-10m/s. Díky těmto podmínkám se závod dokončil ve svižném tempu a důkladně prověřil schopnosti a dovednosti všech zůčastněných.
Rád bych poděkoval všem závodníkům, pořadatelům a sponzorům za jejich zájem o tento závod a že ho svou účastí  podpořili.
Věřím, že tento závod znovu objevil Máchovo jezero pro lodní třídu OPTIMIST a stal se základním kamenem tradice pohárových závodů.













Více foto ze závodu  na rajčeti ZDE  a  ZDE.
Výsledky OPTIMIST ZDE
Výsledky SPLASH ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat